Avon planet spa arcmaszkok - TESZT

Most néhány Avonos arcmaszkot fogok bemutatni nektek. Ezek az olcsóbb kategóriába tartoznak, de mivel az Avonról van szó, pontos árat nem tudok mondani és nem biztos hogy mindig mindegyik megtalálható az éppen aktuális katalógusban. Én az árát 500-1000 forint körül saccolnám.
Az öt maszk mind külömbözik; van hidratáló, tísztító, puhító, lehúzható...
Viszont a kiszerelésük egyforma: mindegyik 75 ml-es kis tubusban van és szerintem nagyon jól mutatnak egymás mellett. Továbbá mindegyiknek 5-10 perc hatóidőt ír.




Akkor vágjunk is bele, első (balról) a Thaiföldi lótusz pórustisztító arcmaszk.


Őszintén szólva, nekem ez a kedvencem, nagyon puhává varázsolja bőrömet. Az az érdekessége, hogy a tubusból kinyomva kicsit lilás színe van, viszont amikor megszárad, átvált fehérre. Innen tudjuk, hogy kész van a maszk, le lehet mosni. Az illata is nagyon kellemes, gondolom lótuszvirág.




Következő a Japán szaké és rizs lehúzható armaszk.

  A neve már le is lőtte a poént: ez a maszk lehúzhatós. Nagyon oda kell figyelni, mert ha túl sokáig hagyjuk fenn, nehezen lehet lehúzni. Aki már használt lehúzhatós maszkot, az tudja, hogy akkor jó, ha a szélei már maguktól feljönnek. Nagyon kell vigyázni, hogy ne kenjük bele a hajunkba, szemöldökünkbe, főleg mert az állaga kicsit nyúlós, ragacsos.



Fehér tea tisztító arcradír


Ez nem is igazán maszk, hanem arcradír. Arra szolgál, hogy az elhalt hámsejteket eltávolítsa, és puhává tegye a bőrünket. Óvatosan kell vele dolgozni, a dörzsölő hatása miatt túlságosan is leradírozhatja a bőrt. És hetente max 1 vagy 2 alkalommal szabad használni, mert a túlzott radírozás árt a bőrnek.



Iszappakolás arcra holt-tengeri ásványokkal


 Nekem ez volt az első Avon maszkom, nagyon jól bevált. Szépen összehúzza a kitágult pórusokat és felszívja a felesleges zsírt. Sok zsíros bőrre ajánlott maszkban találhatóak Holt-tengeri ásványok. A színe szép szürke, kicsit megfakul, ha kész.





Himalájai gojibogyó hidratáló arcpakolás



Ebből a pakolásból a procedúra végére alig marad valami, nagy részét beszívja a bőrünk. Rószaszínes-pirosas színe van és a végén már csak egy fékony filmréteg marad a bőrünkön. Nagyon jól hidratál, jó volt a téli hideg időben.




És akkor a végén az előtte-utána képek. A maszkok olyan sorrendben vannak, mint a legfelső képen.
Csak kinyomva
Eldolgozva
Száradás után
Nektek van valamilyen Avonos arcmaszkotok? Vagy másik márkát használtok?

7 megjegyzés:

  1. Ez már egy kisebb gyűjtemény, nekem az iszappakolásos van meg, nagyon szeretem, ha elfogy tuti PlanetSpa-s lesz a kövi is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, összejöttek az elmúlt egy évben. Az akcióknak nem tudok ellenállni sajnos. :D

      Törlés
  2. Nekem egy régebbi kiadású van, Görög tengerek lehúzható maszk algakivonattal imádom, igaz már nem sok van benne! Jó kis összefoglaló ki akarom még próbálni a holt tengereset!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is nagyon beváltak, a holt tengereset problémásabb bőrre ajánlom, nagyon jót tesz!

      Törlés
  3. Szóval akkor a holt tegeres jót tesz a kicsit zsirosabb bőrre? :) vagy inkább a thaiföldi lótuszos? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ha választani kell, akkor inkább a holt tengeres jobb. :)

      Törlés
    2. köszi a tanácsot

      Törlés