Sminkecset tisztítás

Ebben a bejegyzésben valami egészen újról lesz szó, a sminkecsetek tisztításáról.

Hogy miért fontos ez? Egyrészt, mert a sűrű szálak között sok-sok baci meg tud telepedni és vígan szaporodni. És mi ezzel az ecsettel kenünk az arcunkra ez-azt, és így persze a bacikat is (akikről hadd ne mondjam, hogy jelentősen hozzájárulnak a pattanások kialakulásához). Másrészt, lehet, hogy azt az ecsetet amit eddig sötét színekhez használtál és most világosakhoz szeretnél, nem ártana kimosni. Különben nem csak a sminked rontod el, hanem a világos szemfestékbe is belemaszatolsz a sötéttel.



Mire lesz szükséged? Egy tálra, amiben az ecseteket mosod; sokszázalékos alkoholra (amit a patikában lehet kapni) hogy kinyírjuk a bacikat és konyhai papírtörlőre vagy törölközőre. Szerintem az alkoholon kívül mindent megtalálsz otthon, és ha nincs kedved elmenni érte, akkor ezt a lépést ki is hagyhatod.

1. lépés
Önts egy kis langyos vizet a tálba és önts hozzá egy kis alkoholt is. Körülbelül 3 rész víz és 1 rész alkohol arány a jó. Összességében nem kell sok, épp annyi hogy az ecsetet bele tudd mosni.

2. lépés
Tedd bele az ecsetet a tálba és kezd el nyomkodni, hogy megszívja magát vízzel. Nyugodtan beleteheted az ujjad, az alkoholtól nem lesz semmi baja, ha nem fél órán át áztatod benne. Nyomkodd meg néhányszor az ecsetet, látnod kell, ahogy a smink maradékai kijönnek belőle. Ha nem jön ki az acsetből több por vagy csillám, akkor kész van. Vedd ki az ecsetet és csavard ki belőle a vizes-alkoholos oldatot és tedd félre száradni.

3. lépés
Ha kész vagy az összes ecset fürdetésével, akkor költözz át a fürdőszobába és mosd ki alaposan langyos, folyó víz alatt az összes ecsetet. Ez azért kell, hogy az alkohol maradékait is kimossuk az ecsetből, mert hosszútávon károsítaná az ecsetet és a bőrünket. Csavard ki őket alaposan és fésüld irányba őket.

4. lépés
Tedd őket papírtörlőre és úgy a radiátorra vagy a padlófűtéses padlóra. Egy nap alatt – fűtési szezonban - megszáradnak. Figyelj oda, hogy teljesen megszáradjon, mielőtt használnád.

Én havonta szoktam ezt eljátszani az ecsetekkel. Nagyon megéri a ráfordított időt, hiszen teljesen újjászületnek a fürdés után, és a bacikat is mind elpusztítottuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése