Édesburgonya Chips házilag - Home Made Sweet Potato Chips

A boltban kapható chipsek helyett egy egészségesebb és olcsóbb alternatíva lehet az édesburgonyából készült chips. Igazán nem nehéz elkészíteni, és a végeredmény finom és egészséges lesz.

Instead of pre-made, high fat chips, there is a healthier alternative - sweet potato chips. It is really easy to make, and tastes good and healthy.


Igyekezzetek hosszúkás, hasáb alakú krumplikat venni. Így könnyebb lesz meghámozni is, és egyenletesen tud sülni. Hámozd meg, és vágd fel minél vékonyabb karikákra. Nem baj, ha nem sikerül hajszálvékonyra, csak legyenek egyformák.

Try to buy longer, prismatic potatoes. They are easier to peel and are baking evenly. Peel the potatoes, and cut them into thin slices. It is not a problem, if they are not that thin, but it is important to try to make even slices.


Egy mélyebb, de keskeny formába önts egy kis olívaolajat, sót és borsot. Ebben forgasd meg a szeleteket egyesével, és tedd őket egy tepsire. Egy krumplihoz kb. két tálcára lesz szükséged. 200 fokos sütőben, 15 perc alatt ropogósra sülnek. A kisebbeket érdemes külön tálcára rakni, hogy hamarabb ki lehessen venni őket. Néhány nekem is jobban megégett a kelleténél.

Pour olive oil into a deep, narrow bowl. Mix it with salt and pepper and put the slices into it one by one. After, put them into a non-sticky baking plate. For each potato, you will need 2 plates. Put them into 200 celsius oven for 15 minutes. Put the smaller slices into a sepatare plate, thus you can take them out earlier and they won't burn.


Ti sütöttetek már édesburgonya chipset?

Have you ever tried sweet potato chips?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése