Banános Paleocsinta - Banana paleo-pancake

Biztosan Ti is hallottatok már a Paleo-diétáról/életmódról. Bár én nem bírnám ki péksütik nélkül, most mégis egy igazán egyszerű, könnyen elkészíthető, alacsony kalória- de magas vitamintartalmú paleo receptet osztok meg veletek. Elsőre leginkább banásos rántottának hangzik, de a valóság ennél azért sokkal szebb. Semmi másra nem lesz szükségünk mint egy serpenyőre, 2 tojásra és egy banánra. Lássuk!

I'm sure that you have already heard about the paleo lifestyle. I would never be able to say no to pastries, but today I am introducing a really simple, easy, low calorie paleo recipe. At first sight it sounds like a banana-omlette /yuk!/, but it is far more better than that. You will only need a frying pan, 2 eggs and a banana. Let's see!





Amíg melegszik a serpenyő; a banánt villával összetöröm, beleütöm a két tojást és az egészet összekeverem. Javasolom, hogy először maradjunk ennél az alapnál, de a későbbiekben tehetünk bele vaníliás cukrot, rumaromát, sőt akár fahéjat is.

First, you start to heat up the frying pan. While it reaches the desired temperature, you have to mash the banana and wrack the eggs; and then mix them. For the first try, stick to this basic recipe, but later on you can put some vanilla, rum or cinnamon into it.



Addig keverjük, amíg egy viszonylag homogén masszát nem kapunk /a banándarabok miatt soha nem lesz teljesen egyenletes, ezzel nem kell foglalkozni/. Óvatosan csorgassunk a serpenyő közepébe egy kb. 10 cm átmérőjű pacát.

 The pastry will never be completely homogenous /because of the banana/, but don't worry. Carefully pour an approximetely 10 cm diameter circle into the frying pan.



Néhány perc múlva elkezdhetünk alánézegetni, hogy érdemes-e már megfordítani. Fontos, hogy kicsit jobban süssük meg mint egyébként tennénk; az aranybarna szín itt tényleg aranybarnát jelent. Nem lesz szenes íze és nem fog odaégni. A másik felét már nem kell olyan sokáig sütni mint az elsőt. Az egész masszából 3-4 palacsinta lesz; kellemesen elég egy köztes étkezésre. Még melegen fogyasszuk el, úgy az igazi.

A few minutes later you can start checking out its bottom; wheter time to turn it or not. It is important to cook it well; brown does not mean burnt here. If it has a nice color, you can turn it into its other side and cook it as well. With 1 banana and 2 eggs, you will be able to produce 3-4 pancakes, enough for a snack. Eat it while it is warm.



Mit gondoltok a paleo-diétáról? Kipróbáltátok már ezt a receptet?

What do you think about the paleo lifestyle? Will you try this recipe?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése